Het theehuis: ideale netwerklocatie?

Zo snel mijn sandalen met hak het toelaten, ren ik met mijn laptop onder mijn blouse door de stromende regen naar het theehuis dat ik op internet gevonden heb. Ik heb om 15.00 uur een netwerkgesprek, maar ben zeker een uur te vroeg. Een bewuste keuze, dat wel. Het leek me altijd al tof om als zelfstandig ondernemer op een locatie naar keuze te kunnen werken. Nu ga ik dat als kersverse ZZP’er eindelijk doen.

Binnen is het benauwd en druk. Gelukkig vind ik nog een tafel in een hoekje. Ik plof neer op de houten bank, bestel een kop koffie en klap mijn laptop met een zwierig gebaar open. Dan neem ik pas de tijd om om me heen te kijken. Overal zitten families en opa’s en oma’s met kinderen. Verder geen ambitieuze ZZP’er met laptop te bekennen… Zeker drie kinderen zitten omgekeerd op hun stoel en kijken me met grote ogen aan. “Die mevrouw mag wel digitaal tijdens het eten en wij niet”, hoor ik ze denken. Ik voel me wat ongemakkelijk onder hun starende blikken en lach krampachtig naar ze.

Mijn koffie wordt gebracht en ik vraag de serveerster om de wifi-code. “Pannenkoek”, zegt ze. Ik voel een lachkriebel opkomen. Hoe verzin je het! Ik surf naar mijn website “under construction” en probeer wat foto’s uit op de homepage. Dan begint het kindje aan het tafeltje naast me heel hoog te gillen. Niet uit boosheid of verdriet. Ze probeert haar stem uit, kijkt vervolgens verbaasd naar haar oma en lacht dan innemend. Ik glimlach begripvol naar oma en ga door met mijn website. Ik probeer een andere foto uit, die ene is toch te somber. Het buurkindje gilt weer, een toontje hoger nu. Oma vindt het geweldig en lacht uitbundig om de geluiden van haar kleindochter. Aangemoedigd blijft het kind nu met korte tussenpozen gillen. Na een kwartier begint het geluid irritant te worden en ik kijk iets minder vriendelijk naar de dreumes. Oma vangt mijn blik op en begint sussende geluidjes te maken. “Ssssst….niet zo hard hoor”.

Omdat ik niet goed om kan gaan met het trackpoint op mijn laptop, pak ik mijn draadloze muis uit mijn tas. Ik leg hem op tafel en schuif hem heen en weer. Dat gaat stroef merk ik en ik bekijk de muis aan de onderkant. Gatver….stroop! Dan valt mijn blik op de menukaart: “PANNENKOEKEN”. Een slechtere plek voor een netwerkgesprek had ik niet uit kunnen zoeken. Ik begin hardop te lachen waardoor het kind spontaan stilvalt, maak de muis schoon met een papieren zakdoekje en werp een blik op mijn telefoon. Gelukkig, het is pas 14.45 uur. Ik sluit snel mijn laptop af, betaal mijn koffie, wens oma een fijne middag verder en haast me het “thee”huis uit. In een flits zie ik mijn afspraak aankomen. Hij is vroeg. Ik begroet hem, pak hem bij zijn arm en duw hem lichtjes richting parkeerplaats. Hij kijkt me verbaasd aan en vraagt waarom we niet naar binnen gaan. Ik proest het nu bijna uit en mompel: “De koffie is hier écht niet te drinken…”.

Pannekoek of pannenkoek? Heb jij moeite met het gebruik van de tussen-n? Binnenkort leg ik je de regels uit in een blog. 

Heb je nu al vragen? Neem dan gerust contact met me op.

 

Note: Moeite met het gebruik van de tussen-n? Bijvoorbeeld in het woord pannenkoek? Binnenkort besteed ik hier uitgebreid aandacht aan in mijn blog.

Een gedachte over “Het theehuis: ideale netwerklocatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *